Ofte stilte spørsmål

Hva er bakgrunnen for Utdanningshjelpens arbeid?


En av utdanningshjelpens grunnlegere, Felix Osok, mottok selv støtte fra to leger da han var ung i Kenya, og dette gjorde at han senere kunne ta en master på Universitet i Oslo. Han visste selv hvor stor forskjell støtte til utdanning kan gjøre, og sammen med fem andre startet han Utdanningshjelpen i 2006. Utdanningshjelpens visjon er å gjøre utdanning til en menneskerett, da det gir individer mulighet til å realisere sitt eget potensial, uavhengig av deres kjønn, etnisitet eller andre egenskaper. Vi ser på utdanning som nøkkelen til utvikling både for enkeltpersoner og samfunnet rundt dem.
Hvordan kan jeg være sikker på at mitt bidrag går dit det skal?


For å sikre at pengene går til sitt formål har vi en rutine som du kan lese mer om her. Denne rutinen med flere ledd og krav til kvitteringsbevis gjør at vi har oversikt og ser at pengene går til skoleavgift og skoleutstyr som elevene trenger. De er helt avhengig av den støtten de mottar av oss, og det er derfor veldig viktig at vi kvalitetssikrer.
Vil Utdanningshjelpen etter hvert støtte flere elever i andre land?


For øyeblikket har Utdanningshjelpen elever vi støtter i landene Kenya, Ghana og Mosambik. Tidligere har vi også hatt elever i Etiopia og Palestina-området. I Etiopia klarte de å videreføre prosjektet selv, som også er et av Utdanningshjelpens mål da vi ønsker å styrke fremfor å styre. Når det gjaldt elevene i Palestina-området måtte Utdanningshjelpen trekke seg ut på grunn av situasjonen som er der, da vi ikke kunne sikre at elevene kom seg trygt på skolen. Hvor mange elever vi tar inn er avhengig av ressursene våre, og vi ønsker ikke å ta in nye før vi har fulgt de vi har helt i mål. Derfor vil vi fullføre med de elevene vi har i dag før vi ser på nye muligheter. Dersom vi har ressurser og muligheter til det kan vi kanskje støtte flere elever i andre land på sikt.
Hvordan kan jeg bli frivillig?


Det er flere måter du kan være med i Utdanningshjelpen på, både som fast frivillig i en av våre arbeidsgrupper (HR, Kommunikasjon osv.), eller som frivillig til dugnader og annet. Det finner du mer informasjon om her. Er det slik at du kun ønsker å være med som frivillig en gang eller ikke lenger vil eller har mulighet til å være frivillig så er det selvfølgelig helt lov. Da er det bare å gi oss en beskjed, og vi ordner en attest som bevis på ditt arbeid.
Hvordan melder jeg på nyhetsbrev?


Nederst på siden vil du finne en boks du kan fylle ut din mailadresse for å melde deg på vårt nyhetsbrev.
Hvordan melder jeg meg av nyhetsbrev?


Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev ved å trykke på "unsubsribe/meld deg av" som du finner i mailene du mottar fra oss. Du kan også gi oss en beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev, og vi vil slette deg fra listen.