Vår Historie

Da Felix Omondi Osok vokste opp i Kenya var han engasjert og aktiv på skolen, med en stor interesse for å lære. Allikevel var hans mulighet for å fullføre begrenset grunnet økonomiske mangler. To leger fra Leger Uten Grenser la merke til Felix og hans engasjement for skolen, og bestemte seg for å støtte han økonomisk. På grunn av denne støtten fullførte Felix både videregående og bachelorstudier.

Norge og Utdanningshjelpen

 

Etter å ha fullført en bachelor reiste Felix til Norge for å ta en mastergrad på Universitet i Oslo. Han engasjerte seg samtidig i historiene til andre han kjente og deres søsken, som også ønsket å fullføre skolen og realisere sitt potensial. Det var ikke alltid lett å hjelpe andre, men Felix ga ikke opp. På grunn av dette fikk han ideen om å starte en organisasjon som kunne hjelpe folk, og i 2006 startet han, fem medstudenter og en lærer fra Fredtun Folkehøgskole organisasjonen Utdanningshjelpen. 

2006

Sammen med fem medstudenter og en lærer fra Fredtun Folkehøgskole startet Felix Osok organisasjonen Utdanningshjelpen 21. oktober 2006.

Siden oppstart i 2006 har det skjedd mye, og Utdanningshjelpen er stolte av å  ha utviklet over 200 mennesker, da inkludert både elever og de frivillige som har jobbet her hjemme. Videre kan du lese mer om noen av stegene organisasjonen har tatt. 

1.

Grunnmuren legges:

Etter oppstart får organisasjonen etter hvert flere arbeidsgrupper, en bredere struktur og flere prosjekt-land med årene. Hvert av prosjektlandene får en prosjektleder, og en eller flere lokale støttepersoner. Dette for å kunne følge opp hver enkelt elev som mottar støtte.

2.

Første prosjekt opprettes: 

Visjonen er klar, Utdanningshjelpen skal jobbe for at utdanning blir en menneskerett gjennom å gi flere muligheten til utdanning. Og med denne visjonen blir Kenya organisasjonens første prosjekt-land. Denne visjonen arbeider vi fortsatt etter i dag, og Kenya er fortsatt et av våre prosjektland.

3.

Våre første ambassadører - Boit og Dæhlie skaper muligheter: 

Under VM i 2011 møter Felix den engasjerte Philip Boit, og året etter skaper Boit sammen med Bjørn Dæhlie muligheter for utdanning som stolte ambassadører for Utdanningshjelpen. 

4.

Nye frivillige:

Da flere av de frivillige som hadde vært med fra start ønsker å gå nye veier med jobb og familie, begynner det nye frivillige i Utdanningshjelpen. De setter i gang arbeidet med å modernisere organisasjonen 

5.

Veien videre: 

De siste årene har organisasjonen jobbet med å følge nåværende elever til mål, hvor noen av dem jobber hardt for å fullføre sin høyere utdanning. For å kunne fortsette å støtte nåværende og etter hvert nye elever, jobber organisasjonen også i dag med å holde seg oppdatert på utviklingen innen den digitale verden. 

E-post:

​​post@utdanningshjelpen.no

Kontakt

Vår facebook side: 

  • Grey Facebook Icon

Organisasjonsnummer:

 

990495769

Utdanningshjelpen er godkjent av: 

ik-stempel-transparent.png

Oslo, Norge